Vuoden 2015 alusta voimaan tulleiden uudistetun tasa-arvolain ja yhdenvertaisuuslain myötä sateenkaaripositiivisuus on tullut entistä näkyvämmäksi osaksi suomalaista arkea ja yhteiskunnan virallista eetosta - molemmat lait sisältävät viranomaisia, työnantajia ja tavaroiden ja palveluiden velvoittavia säädöksiä ennaltaehkäistä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvaa syrjintää ja edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.
Ainoastaan pieni ryhmä kansalaisista on kiinnostunut arvoista tai arvonmuodostuksesta, jos tutkimuksia on uskominen. Arvojen sisältöä ei tunneta, merkitys on epäselvä ja vaikutukset vaikeaselkoisia. Tilannetta ei paranna yhtään se, että päättäjät hämärtävät tarkoituksella arvokäsitteitä.
Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila ottaa tuoreessa vuosikirjassaan kantaa lasten asemaan Suomessa.Lapsiasiavaltuutetun mukaan lapsia koskevat näkemykset ovat ristiriitaisia, kertoo MTV3.
Työelämän vaatimukset muuttuvat tekniikan, tapojen ja työn luonteen muuttuessa. Työaikalaki on 90- luvulta eikä se täysin vastaa nykyajan työntekijöiden ja -antajien tarpeita. Hallituksen uudistustyö on kohdallaan ja monissa kohdin on löytänyt oikeat ongelmat. Nykylainsäädännön ongelmia ovat byrokratia, liika yksityiskohtaisuus sekä erityisesti säädösten lähtökohdat jossa työtä tehdään vain työnantajan määrittelemässä paikassa.
Vastaukset vain eivät ole sitä mitä on tarpeen olla.
Suomen perustuslain 6 § 1 momentin mukaan kaikki ihmiset yhdenvertaisia lain edessä. Saman pykälän 2 momentin mukaan ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.”
Kuten tiedämme niin säännöt kieltävät ns. huutamisen, eli isoilla kirjaimilla kirjoittamisen. Joillekin tuo lienee kuitenkin sallittua? (kuvat).
Voihan se toki olla niinkin, että toimitus nykyään sallii kaikille HUUTAMISEN. Selvää on, että yksittäisen sanan tehostekeinona sitä pitää saada käyttää, mutta onko oikein jos vaikkapa KOKO OTSIKKO HUUTAA?
Otsikko näkyy kaikille huolimatta siitä lukeeko koko kirjoituksen.
Tasa-arvo on yksi kannattamistani arvoista. En kuitenkaan pidä itseäni missään määrin feministinä - sen varmaan moni aikaisempia kirjoituksiani asiasta lukenut uskoo ja ymmärtää. Suomessa tasa-arvon on perinteisesti katsottu tarkoittavan nimenomaan naisten ja miesten välistä yhdenvertaisuutta. Muissa tapauksissa on haluttu puhua ennemmin yhdenvertaisuudesta, tosin käytäntö nimitysten suhteen on vuosien saatossa muuttunut.
Sote-uudistusta ei ole varaa viivästyttää, kirjoittaa kokoomuksen Anniina Pylsy (VS 10.3.) Päinvastoin, Sote-uudistus on heti pysäytettävä ennen kuin lisää vahinkoa saadaan aikaiseksi.
On käynnistetty 100-vuotiaan Suomen historian rajuin sosiaali- ja terveyspalvelujen rakenneuudistus. Tavoitteena oli kustannusten alentaminen, palvelujen saatavuuden yhdenvertaisuuden lisääminen ja eri palvelualojen yhteistoiminnan vahvistaminen. Nyt jo tiedämme, että kaavailtu Sote ei toteuta yhtäkään näistä tavoitteista, vaan heikentää tilannetta.
Kirjoittamani “Harvinaissairauksien hoito on kallista, mutta välttämätöntä” on herättänyt jonkin verran keskustelua ja palaankin sen pohjalta muutamaan esille nousseeseen asiaan, jotka vaativat tietojen täsmentämistä. Keskustelu on käyty pääasiassa siitä miten itse luomamme järjestelmä on tuottanut kalliin lääkkeen ja todetaan miten järjestelmä on vääristynyt ja sitä voisi kehittää.
Helsingin hovioikeus kumosi ase- ja siviilipalvelusvelvollisuuksista kieltäytyneen miehen vankeustuomion. Ilta-Sanomien jutun mukaan tuomio on merkittävä, koska