Jakamisen arvoisia asioita

Kaikki blogit puheenaiheesta Tutkimustyö

Tekoälykö muka tiede

Tekoäly ei ole tutkimusta, kuvat, vaan kyse on vain t&k:sta. Akatemia hoi!

Psykiatrian tutkimustyö on osittain hyvin epätieteellistä!

Voiko sellaista tieteenalaa pitää ollenkaan tieteenä, jota kohtaan ei saa esittää kriittisiä kysymyksiä? Oikea tieteentekijä ymmärtää, ettei hänen tutkimusalansa välttämättä anna mitään ehdottoman päteviä vastauksia juuri mihinkään asiaan.

Verkostoituako byrokraattien datan avulla?

On usko, että yritysten ja tutkijoiden verkostoituminen voisi tapahtua byrokraattien tarpeisiin kerätyn datan avulla. Tekesin uusi strategiajohtaja on pahasti pihalla, niinkuin Tekeskin on ollut jo pitkään: 

Psykiatrian tutkimustyö on Suomessa korkeatasoista

Olen taas vakuuttunut psykiatrian huipun tasosta Suomessa, kun sain vaihtaa sanaa eräiden psykiatrian huippuasiantuntijoiden kanssa tänään.

Tutkittua tietoa tuulivoimasta

Tuulivoimaa ja tuulivoimaloiden melua on tutkittu hyvin vähän. Tietomme ovat vajavaisia, emmekä ymmärrä vielä kaikkea tuulivoimaloista aiheutuvan melun terveyshaitoista?

Tutkimusta on teettänyt pääasiassa tuulivoimateollisuuden kustantamat tutkimuslaitokset. Mitään riippumatonta, vertaisarvioitua tutkimusta ei ole olemassa.

Evidence based - Mitä se on?

Evidence based data on näyttöön pohjaavaa tietoa, jota voidaan saada erilaisin menetelmin. Tässä jotain alkua, voinette täydentää jos tulee jotain lisää mieleenne.

1. Valokuvaus, satelliittikuvaus ja suora tilannekuva mediassa

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä