Jakamisen arvoisia asioita

Kaikki blogit puheenaiheesta Tietovuodot

Perustuslakivaliokunnassa median palvelija - Keitä nämä vuotajat ovat?

Perustuslakivaliokunnasta on vuodettu medialle salaisia tietoja asiakirjaluonnosten muodossa. Ainakin Ilta-Sanomilla ja siten myös Helsingin Sanomilla on nyt hallussan tietoa, jota niillä ei saisi hallussaan olla. Olemme taas moraalisten kysymysten äärellä.

Onko oikein vuotaa? Onko oikein käyttää vuotajia hyväksi?

https://yle.fi/uutiset/3-10222633

Entä kuka vuotaja on? Mitkä ovat hänen motiivinsa? Onko vuotaja kenties joku, jonka ryhmäkuri pakottaisi äänestämään vastoin parempaa tietoaan?

Näkeekö hybridiosaamiskeskus vaikuttajien verkoston?

 

Maassamme on rypäle, joka jarruttelee kaikin keinoin maamme kykyä tunnistaa Suomea kohtaan suuntautuva sotilaallinen aktiivisuus. Ulkomaisten sotilas- ja tiedustelukoneistojen seuraaminen tietoverkoissa on kuuma peruna.

Kansan enemmistö ymmärtää, että kyse on siitä, miten esimerkiksi saataisiin paikallistettua taho, joka seuraa ministeriötämme verkossa. Suomi on tällä hetkellä tiedustelulainsäädännössään 15-20 vuotta jäljessä vaikkapa Ruotsia. Järkevää lainsäädäntöä yritettiin viimeksi kymmenen vuotta sitten. Silloin sen estivät Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja.

Eräs viikonloppu

HS julkaisee salaista materiaalia. Viranomaiset tyrmistyvät. Presidentti twiittaa tyrmistystään. Kansa tyrmistyy. HS toimitus peruuttaa ja jättää julkaisematta juttusarjan seuraavan osan. Sanoman hallitus vaatii ylimääräisessä kokouksessa selvitystä. Asiaan oli pakko puuttua ennen kuin kuluttajat äänestävät jaloillaan. Kansanedustaja Kärnä syyttää puolustusvoimia laittomasta tiedustelusta ja vaatii presidentti Niinistöä vastuuseen. Ylilyönti jota Kärnä myöhemmin pahoittelee.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä