Jakamisen arvoisia asioita

Kaikki blogit puheenaiheesta Epäpätevät tietokone-ennusteet

Ilmaston mallinnus pielessä, maapallo lämpenee liikaa

Ilmastomallinnuksessa käytössä olevat tietokone mallit näyttävät liikaa lämpenemistä. Kukaan niihin ennustuksiin ei enää usko. Vuosisadan loppuun ulottuvat skenaariot on rakennettava uudelle pohjalle.

http://www.helsinkitimes.fi/finland/finland-news/domestic/16562-finnish-...

"The team suggests that the idea of man made climate change is a mere miscalculation or skewing the formulas by the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC)."

Algoritmit meitä arvioimassa ja tekemässä tärkeitä päätöksiä

Weapons of Math Destruction - näin räyhäkkä nimi on Cathy O'Neilin suositulla kirjalla, joka kuvaa kuinka algoritmeja käytetään ja mitä vaaroja siihen sisältyy. Älkää ymmärtäkö minua väärin, kuten kirjan kirjoittajakin pidän matematiikasta ja suosikkikurssejani Otaniemessä olivat tietorakenteet ja algoritmit. Ne ovat digitalisaatiokehityksen ytimessä ja auttavat toteuttamaan tavoitteemme. Vaikka tässä tuonkin esille niiden vaaroja, niin tarkoitukseni on herättää keskustelua siitä, millä tavoin pitäisi ottaa huomioon esimerkiksi etiikka ja moraali niiden tekemisessä sekä käytössä.

Päältä vihreä, sisältä punainen kuin vesimeloni? Naamioitunut pyöveli, joka…

Mikä on päältä vihreä ja sisältä punainen kuin vesimeloni? Se on naamioitunut pyöveli, joka haluaa tappaa kapitalismin; vihreä marxisti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä