Jakamisen arvoisia asioita

Loppu piratismille?

Google avasi tiistaina Play-musiikkipalvelunsa myös Suomessa. Palvelun saa nyt kuukaudeksi koekäyttöön ilmaiseksi, joten tulipa sitten otettua se itsellekin testiin. Nyt muutaman päivän käytön jälkeen kokemusta voi sanoa kokonaisvaltaisesti positiiviseksi.

Musiikkivalikoima on häkellyttävän kattava myös kotimaisen ja tuntemattomamman musiikin suhteen, joskaan kotimaista UG-musaa ei sentään valikoimista tahdo löytyä. Kuuntelu onnistuu millä tahansa PC:llä suoraan selaimessa HTML5:n avulla, eikä erillisiä ohjelmia tai lisäosia tarvita. Android-laitteissa tarvittava Play Music -sovellus tulee vakiona. Mobiililaitteessa haluamansa albumit voi ladata pysyvästi laitteeseen, jolloin ne toimivat myös ilman nettiyhteyttä. Spotifysta palvelu eroaa erityisesti selaustoiminnoillaan. Biisisuositukset perustuvat ainakin allekirjoittaneen osalta lähinnä Youtube-historiaan ja ovatkin varsin onnistuneita. Samankaltaisia uusia tuttavuuksia tarjoillaan ja soitin oppii tietysti kuunteluhistorian avulla antamaan yhä parempia ehdotuksia.

Näyttää siltä, että nyt on lopultakin saatavilla kaupallinen palvelu, joka on niin hyvä, että se voittaa ilmaisen. En vielä uskalla sanoa lopetanko musiikkipiratismin kokonaan, mutta ainakin palvelun 8 euron kuukausimaksu tuntuu hyvinkin kohtuulliselta aiemmin käyttämääni 10 €/kk Spotify Premium -tilaukseen verrattuna, sillä ominaisuudet ja käytettävyys ovat Googlella aivan eri tasolla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Keijo Räävi

Piratismista on paljon enemmän hyötyä artisteille kuin Googlen tai Spotifyn laillisista palveluista.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Itse en ole koskaan warettanut musiikkia, mutta leffoja ja telkkariserjoja kyllä. Netflix ja HBO ovat korvanneet tämänkin harrastuksen. Taas nähtiin, että ainoa oikea tapa taistella piratismia vastaan, on tarjota laillisia palveluita kohtuuhintaan. Lisäbonuksena tulee helppo käyttö.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset