Jakamisen arvoisia asioita

EVM:n vastustaminen on yhteinen asia

Eduskunta käsittelee tänään hallituksen esityksen Euroopan vakausmekanismin perustamisesta ja sitä koskevien lakien voimaansaattamisesta. Nyt on viimeinen mahdollisuus osoittaa mieltä tätä hulluutta vastaan. Kokoonnumme eduskuntatalon edessä tänään klo 17-20.

Toivottavasti paikalla näkyy myös hallituspuolueiden nuorisojärjestöjen edustajia ja muita valveutuneita kansalaisia puoluekannasta tai sellaisen puutteesta riippumatta, sillä asia on yhteinen. EVM on Luxemburgiin perustettava yksityinen liikeyritys, joka on kuitenkin nostettu kaiken lain ja valvonnan yläpuolelle. Sen tilat ja omaisuus nauttivat koskemattomuudesta ja sen johdolla on täydellinen syytesuoja. Sinne Suomi muiden mukana on noin vain rahojaan työntämässä samalla kun medialla näyttää olevan tärkeämpää asiaa kerrottavaa ties mistä kissanristiäisistä.

Jotkut meistä vastustavat EU:ta ja euroa, toiset vain ns. eurotukia, osan mielestä tuetkin ovat välttämättömiä. Kuitenkin jokainen rehellinen kansalainen näkee ettei EVM:n perustajilla ole puhtaita jauhoja pussissaan. Mitään järkisyitä tälle EVM:n täydelliselle koskemattomuudelle ei voi olla. Sen nähdäkseen ei tarvitse olla eurokriitikko, riittää kun avaa silmänsä ja kun lukee joskus muutakin kuin Pravdaa.

Nyt ollaan siirtämässä budjettivaltaa täysin demokratian ulkopuolelle, lain ja valvonnan ulottumattomissa ja salassa jopa demokraattisesti valituilta kansanedustajilta toimivalle pankille. Tässä tehdään vuosisadan suurinta vedätystä yhteisillä rahoilla. Tätä ei pidä hyväksyä.

Nouse sinäkin barrikadeille ja osallistu mielenilmaukseen! Tule kertomaan päättäjille, että kansa vaatii avointa hallintoa ja ettei nyt esitettyä EVM:ää tule missään tapauksessa hyväksyä. Vaadi Jyrki Kataiselta ja Jutta Urpilaiselta selitys siihen miksi Suomi on suinpäin tukemassa tällaista vedätystä. Vaadi omalta kansanedustajaltasi, mikäli hän kuuluu hallituspuolueeseen, perustelut siihen miksi hän suostuu tekemään Suomen ja Euroopan kannalta turmiollisen valinnan JAA-painiketta painaessaan.

Tavataan eduskuntatalolla!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän MikaVyrynen kuva
Mika Väyrynen

Tsemppiä sinne Arkadianmäen portaille ja antakaa äänen kuulua!

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Täältä tuki taustalta ja peukut, tsemppiä mielenosoitukseen. Hyvä, että edes joku aktivoituu järjettömien asioiden edessä.

Vaikka kannattaisi euroa, EVM ei ole kannatettava millään muotoa eli tuki voidaan hoitaa ilman noita epäkohtia.

Käyttäjän satuimmonen kuva
Satu Immonen

Facebookin mukaan tilaisuus on klo 17-20.

Jos ei heti alkuun ehdi, niin tulkaa vaikka loppupuolella mukaan.

Käyttäjän Tronic kuva
Lasse Kärkkäinen

Aikataulua lienee muutettu jossain vaiheessa, mutta laitoin blogikirjoitukseen nyt tämän 17-20 haarukan.

Olli Kankaanpää

Tämä tuli hieman viiveellä. Varastoni on siellä, mutta nyt en jaksa.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

pikakommentti:

Lasse: "Nyt ollaan siirtämässä budjettivaltaa täysin demokratian ulkopuolelle, lain ja valvonnan ulottumattomissa ja salassa jopa demokraattisesti valituilta kansanedustajilta toimivalle pankille. "

Tämä taitaa olla todella ison luokan asia. Päättäköön eduskunta nyt miten tahansa niin päätös saattaa tulla lähivuosina nykypäättäjille vastaan, tuskin myönteisenä asiana.

Mieleen tulvahti muita ilmiöitä siitä miten vallan rakennetta Suomessa ja EU:ssa on viime vuosina junailtu.

Satu Hassi kirjoitti eilen siitä kuinka EU on antanut/antamassa pakottavat direktiivit ilmastopaketin nimissä. Ne kaikki ovat ylhäältä säädettyä pakkovaltaa. Ei sellainen valta ole kestävä.

Suomessa kokoomus / Häkämies perustutti Solidiumin, jolla valtionyhtiöitä ja kansan varallisuutta siirrettiin näkymättömiin pörssipelien osaksi.

Ja nyt sitten tämä EVM. En ihmettele jos jossain vaiheessa, ehkä piankin ihmisten mitta täyttyy. Nykyiset päättäjät pakenevat häntä koipien välissä.

Käyttäjän Tronic kuva
Lasse Kärkkäinen

Kiitokset vielä mielenosoituksen järjestäjälle ja kaikille paikalla olleille. Kyllähän nuo huomenna tietysti painavat sitä JAA-nappia, kun hallituksen käsky käy, mutta onpahan edes ilmaistu poikkeava mielipide.

Huomionarvoista on myös jokseenkin täydellinen mediapimento. Kahdesta EVM-käsittelystä ja huomenna tulevasta äänestyksestä ei näytä medialla olevan juuri mitään sanottavaa ja kahdesta järjestetystä mielenosoituksesta ei tiettävästi ole yhdessäkään mediassa edes mainintaa. Kaiken maailman kissanristiäisistä kyllä kirjoitetaan, muttei Suomen ja Euroopan kannalta ehkä vuosikymmenen tärkeimmästä päätöksestä.

http://www.ampparit.com/haku?q=evm

Esim. yksittäinen kansanedustaja näyttää olevan huomattavasti tärkeämpi aihe: http://www.ampparit.com/haku?q=halla-aho

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset